In de kop-hals-romp boerderij “Pronkkeamer Skrins” verhuren we de “kop” als vakantiehuis. Vroeger noemden ze dit de opkamer of het voorhuis. Het vakantiehuis is te zien op onderstaande afbeeldingen.  In de “hals” van de kop-hals-romp boerderij woont de mede-eigenaar van het vakantiehuis. 

Het vakantiehuis heeft een eigen ingang; op de eerste verdieping is een ruime huiskamer, toilet en een volledig ingerichte keuken. In de ruime opkamer spreekt de bedstedenwand tot de verbeelding. Waar men vroeger achter deurtjes de bedstee indook kun je nu in de keuken een maaltijd bereiden. Ook de schouw is hersteld met Friese vierpas tegeltjes. Doordat de opkamer boven de melkkelder ligt heb je een royaal uitzicht over de weilanden en de natuur met in de verte het dorpje Oosterlittens (Easterlittens).

Entree achter voordeur

Trap naar de woonkamer, in deze hal bevindt zich nog een aparte toilet. In deze hal hangt een spiegel en is een kapstok.

Woonkamer

Keuken

Op de tweede verdieping zijn twee slaapkamers en een badkamer. Er is een ruime slaapkamer met een tweepersoonsbed en een los eenpersoonsbed; in de kleinere slaapkamer staan 2 één persoonsbedden en er is op deze verdieping een badkamer met douche, wastafel en tweede toilet.

 

Slaapkamer met twee eenpersoonsbedden
Badkamer met een douche en toilet en wastafel