Uitjes Leeuwarden 2020

Wij Vikingen
Moordend, plunderend en rovend maakten de Vikingen in de negende en tiende eeuw de Europese kusten onveilig. Stap terug in de tijd met de tentoonstelling Wij Vikingen in het Fries Museum. Dompel je als bezoeker onder in een tijd dat Frisia geteisterd werd door talloze invallen van Vikingen, met wie destijds ook veel handel gedreven werd. Onbetwiste eyecatcher is het ‘echte’ vijftien meter lange Vikingschip dat de derde verdieping van het museum domineert.

Wij Vikingen | t/m 15 maart 2020 | Leeuwarden
https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/2315894712/wij-vikingen Meer informatie

100 jaar Bauhaus
Het is feest! Museum Dr8888 viert 100 jaar Bauhaus (1919 – 2019). Maak kennis met de invloed van Theo van Doesburg en De Stijl, met Drachten en het Van Doesburg-Rinsmahuis in de hoofdrol. Van textiel en fotografie tot glas-in-lood en typografie. Je ziet het allemaal in de tentoonstelling Bauhaus en Drachten. Vier je mee?

Bauhaus en Drachten
t/m 29 maart 2020
Drachten

https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/3716217130/bauhaus-en-drachten Lees meer

Op het oog | Afslag BLV
Afslag BLV, een dependance van Museum Belvédère in het centrum van Heerenveen, biedt een podium aan jonge kunstenaars. Met de expositie ‘Op het oog’ staat het werk van Jildau Nijboer (1994) en Marianne Brouwer (1993) in de spotlight. Zowel figuratief en abstract als kunst volgens de tradities van het impressionisme.

Afslag BLV
t/m 28 januari 2020
Heerenveen

https://www.museumbelvedere.nl/afslag-blv/ Lees meer

Compagnie Carabosse vlammend door Leeuwarden
Wanneer de rest van het land aan het blauwbekken is, warmen wij op in Leeuwarden. Het theatergezelschap Compagnie Carabosse komt namelijk met hun nieuwste show Installations de Feu  naar de Friese hoofdstad. Vanaf 30 januari t/m 1 februari knispert het vuur door de hele binnenstad. Waar water en vuur normaal niet samen gaan, blijft het vuur juist door het water branden in deze show. Hoe? Je ontdekt het tijdens een magische wandeling door de stad.

Cie Carabosse | 30 januari t/m 1 februari | Leeuwarden


https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen/agenda/2244546324/cie-carabosse-installations-de-feu Meer informatieEr is nog veel meer!


https://www.friesland.nl/nl/plannen/evenementen